Службу безпеки України слід визнати "терористичною організацією", заявив директор ФСБ Бортніков.


Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Україну в причетності до теракту в підмосковному Crocus City Hall, що стався ввечері 22 березня. Про це заявив голова ФСБ Олександр Бортніков, пишуть росЗМІ.

За його словами, замовника теракту наразі не встановлено. При цьому нібито відомо, що теракт готували радикали-ісламісти, а "сприяли всьому спецслужби України".

Відповідаючи на запитання щодо причетності Києва до теракту, Бортніков заявив: "Загалом ми вважаємо, що вони (українці - ред.) до цього причетні. Зараз я можу говорити лише про те, що ми попередньо отримали інформацію, що вказує на заангажованість тієї сторони у підготовці цієї акції".

Спецслужби РФ вважають, що теракт готували як самі радикали-ісламісти, так й сприяли цьому західні спецслужби. "А самі спецслужби України до цього мають безпосереднє відношення", - заявив Бортніков.

Крім того, за його словами, "напрацювання свідчать про причетність до теракту США, Великої Британії та України".

"Ми розуміємо і бачимо тих, хто організовував цей процес, хто вербував і ставив конкретні завдання. Надалі робитимемо все необхідне для того, щоб виявити безпосередніх організаторів і конкретних замовників", - заявив голова ФСБ.
 

Бортников також вважає, що "Службу безпеки України слід визнати терористичною організацією".