Американська розвідка попереджала російську владу, що теракт може статися саме у концертній залі Крокус Сіті Хол, але Москва проігнорувала це попередження.

США за два тижні повідомили російську владу, що теракт може статися саме у Крокус Сіті Холі. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомляє The Washington Post з посиланням на неназваних американських чиновників.

"Високий ступінь конкретності, викладений у попередженні, підкреслює впевненість Вашингтона в тому, що ІДІЛ готував атаку, яка загрожувала великій кількості мирних жителів, і це прямо суперечить твердженням Москви про те, що попередження США начебто були надто загальними, щоб допомогти запобігти нападу", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що попередження про те, що теракт може статися саме у Крокус Сіті Холі викликає нові питання про те, чому російська влада не вжила більш жорстких заходів для захисту залу, де озброєні люди вбили понад 140 людей і підпалили будівлю.

Автор матеріалу нагадує, що філія "Ісламської держави" взяла на себе відповідальність за атаку, яка стала найбільшою за кількістю жертв у РФ за останні 20 років. Офіційні особи США публічно заявили, що угруповання, відоме як "Ісламська держава-Хорасан" або ІДІЛ-К, "несе виключну відповідальність", але президент Росії Володимир Путін намагається покласти провину на Україну.

"Напад ще більше підірвав образ сили та безпеки, який російський лідер прагне передати, і оголив фундаментальні слабкості в апараті безпеки країни, який був з’їдений більш ніж дворічною війною в Україні", - йдеться у публікації.

Видання також наводить думку аналітиків і спостерігачів за російською політикою, які вважають, що оперативники Путіна, схоже, більше стурбовані тим, щоб змусити замовкнути політичне інакомислення та опозицію, ніж викорінювати терористичні змови.