РФ змогла створити уявлення, що росіяни підписують військові контракти, щоб "помститися за Крокус", припускають аналітики.

Голова правлячого режиму Росії Володимир Путін досяг мети, про яку "кричали" аналітики, оцінюючи ймовірні причини та мотиви спецслужб РФ влаштувати теракт 22 березня в будівлі Крокус Сіті Голл (Холл) - в Росії зросла явка у військкоматах. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Принаймні такую заяву зробило міністерство оборони Росії 3 квітня, зазначають аналітики. Відомство відзвітувало, що за останні 10 днів близько 16 тисяч росіян виявили бажання підписати контракт на військову службу.

"Більшість заявників вказали, що їхнім основним мотивом для підписання військового контракту була "помста" за жертв нападу на Крокус", - зазначають аналітики.

В ISW зазначають, що в разі коли подібні повідомлення Міноборони РФ відповідають дійсності, інформаційна операція Кремля, що опиралася на події в Крокусі, могла бути успішною.

Теракт в Підмосков'ї супроводжувався потужною інформаційною кампанією РФ. Москва намагалася створити уявлення, що росіяни все частіше підписують військові контракти, апелюючи їхнім прагненням помститися за "Крокус".

Головна мета подібної "картинки" полягала в тому, щоб переконати інших за принципом "стада" теж іти на службу.