В Одесі затримали чоловіка, який під виглядом військовослужбовця вимагав гроші у матері призовника.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області. Встановлено, що одесит, познайомившись із жінкою, і дізнавшись, що у неї є молодий син, під виглядом військовослужбовця почав вимагати у неї гроші. При цьому він пригрозив, що в разі несплати хлопця буде направлено на проходження військової служби у "гарячу точку".

"Очікуючи від зловмисника документи, які б звільнили сина від армії, жінка у кілька етапів сплатила зловмиснику $8 тис., а той продовжував вимагати ще. Врешті про "військовослужбовця" потерпіла повідомила правоохоронцям", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – це 46-річний житель міста. Затримали його на місці злочину – після одержання чергового траншу у розмірі $1 тис. В якості речових доказів поліцейські вилучили у нього гроші, мобільний телефон, велику кількість сім-карт, чорнові записи та дві одиниці зброї з набоями. Її скерували на проведення експертного дослідження.

фото Нацполіція

фото Нацполіція

Поліцейські повідомили фігуранту про підозру у вимаганні з погрозою насильства над близькими родичами (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу). Йому загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Підозрюваного помістили до ізолятору тимчасового тримання.