Учасники основних сесій вже можуть ознайомитися зі своїми результатами тестування та підготувати електронні документи для вступу до закладів вищої освіти. Реєстрація для вступу онлайн почнеться з 1 липня, передає УНН з посиланням на Міносвіти.

Як повідомило Міністерство освіти і науки України, від сьогодні учасники основних сесій тестування зможуть ознайомитися зі своїми результатами у персональних кабінетах. У вкладці «Результати» можна сформувати Інформаційну картку учасника НМТ, яка необхідна для вступу до закладів вищої освіти України.

Зазначається, що у разі вступу закордонного закладу освіти - знадобиться оригінал документа. Для його отримання потрібно замовити витяг із відомостей результатів НМТ. Як його оформити можна дізнатися тут.

Цьогоріч вступна кампанія переважно здійснюватиметься дистанційно через електронні кабінети вступника, реєстрація яких розпочнеться вже 1 липня. Приймання заяв і документів від вступників триватиме з 19 до 31 липня.

Результати за шкалою 100–200 балів мають бути розміщенні в особистому кабінеті кожного учасника тестування. Цього року учасники НМТ мають змогу подавати апеляційні заяви виключно щодо порушення процедури проведення НМТ в тимчасовому екзаменаційному центрі, відмови в реєстрації для участі в НМТ та недопуску до участі в додаткових сесіях НМТ. Через те, що НМТ проводиться у форматі онлайн-тестування процедури оскарження результатів не передбачено.