Кабінет міністрів України затвердив порядок формування кадрового резерву освітян для роботи на деокупованих територіях. Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

«Затверджено порядок формування кадрового резерву освітян для роботи на деокупованих територіях. Відповідну постанову Кабінет Міністрів прийняв під час засідання 17 жовтня», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що пріоритетне право на призначення на посади у закладах освіти на ДОТ серед осіб, зарахованих до резерву, мають:

• особи зі статусом ветерана війни;

• внутрішньо переміщені особи;

• особи, які займали цю посаду до окупації території, призупинення діяльності закладу освіти у зв’язку із веденням активних бойових дій, тимчасовою окупацією території;

• особи, які повернулись із полону.

«Кандидати мають звернутися до місцевого органу управління у сфері освіти: особисто або подати поштою чи електронною поштою анкету та копії необхідних документів про освіту», - зазначається в повідомленні.

Формування кадрового резерву дасть змогу заздалегідь планувати кадрове забезпечення закладів освіти на звільнених від ворога територіях.