У селищі Коротичі Харківської області почали зводити укриття, яке одночасно зможе вмістити близько 500 дітей та вчителів місцевої школи. Про це повідомив у фейсбуці начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

«Одне із запланованих укриттів вже будуємо в Коротичах Харківського району. Це фактично школа під землею, де зможуть навчатися діти», – поінформував Синєгубов.

За його словами, ця захисна споруда зможе одночасно вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів і педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття зможе вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів.

Укриття матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучання ракети С-300.

Вартість робіт – 99,1 млн грн.

За його словами, всього державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини становить 224,6 млн грн. За ці кошти передбачено охопити 31 об'єкт: це будівництво, капітальні ремонти та розробка проєктно-кошторисної документації.