Одещина має найрозгалуженішу мережу інклюзивно-ресурсних центрів, але відтепер дітей з найвіддаленіших куточків регіону будуть обслуговувати ще й мобільні групи. Про це повідомив начальник департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак, передає УНН.

«Освітнє середовище, де кожна дитина відчуває себе захищеною та рівною серед рівних - пріоритет в роботі обласної адміністрації», - наголосив він.

Мобільні інклюзивно-ресурсні центри - це новий обласний проєкт, впроваджуваний ОВА попри всі можливі форс-мажорні обставини, продовжив Лончак. Адже діти найменше мають відчувати наслідки ворожої агресії, додав він.

«До послуг дітей і їх батьків - дев’ять спецмашин. Це справжні переїзні кабінети, оснащені необхідним обладнанням, дидактичними матеріалами для корекційної роботи логопеда, психолога та дефектолога, а також для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей та діагностування дітей з особливими потребами», - інформує начальник департаменту ОВА.

Зазначений проєкт активно реалізують три райони – Роздільнянський, Ізмаїльський та Одеський. Решта - оформлюють відповідні документи.

«Усі послуги є безкоштовними для батьків. Тож тепер віддаленість проживання сімей від стаціонарного інклюзивно-ресурсного Центру не стане на заваді отриманню належної фахової допомоги», - резюмував Лончак.