Президент України Володимир Зеленський на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку зустрівся з Президентом Республіки Чилі Габріелем Боричем. Сторони обговорили шляхи поглиблення двосторонніх відносин між країнами на міжнародній арені, передає УНН з посиланням на Офіс Президента України.

Під час зустрічі президент України висловив вдячність Чилі за підтримку України в ООН, зокрема за засудження російської агресії.

«Дякую за вашу позицію щодо підтримки наших людей, нашого суверенітету й територіальної цілісності. Дуже важливо, що ви підтримуєте наші резолюції в ООН», – сказав Володимир Зеленський.

Також президент України заявив про бажання поглиблювати співпрацю з країнами Латинської Америки. У цьому контексті сторони обговорили можливість проведення саміту Україна – Латинська Америка.

Зеленський також підкреслив важливість того, щоб Чилі повноцінно залучилась до реалізації української Формули миру і взяла участь у майбутньому Глобальному саміті миру.

Крім цього, лідери скоординували подальші кроки для розширення двосторонньої співпраці між Україною та Чилі на міжнародній арені.