Якщо російський диктатор володимир путін не припинить погрожувати світу ядерною зброєю, світ знайде формат, як позбавити його життєдіяльності. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю BBC, передає УНН.

«Якщо він (путін – ред.) говорить про використання ядерної зброї, прогнозів тут ніхто вам стовідсоткових не дасть. Я можу сказати свою думку. Я вважаю, що він боїться за своє життя. Я вважаю, що якщо він не припинить погрожувати світу ядерною зброєю, світ знайде формат, як позбавити його життєдіяльності. Це дуже небезпечно, і тому він обережно робить ці меседжі», - сказав Зеленський.

Президент України вважає небезпечним коло людей російського диктатора.

«Близьке коло, яке підіймає цю тему. Небезпечним є те, що він на територію білорусі транспортував відповідну зброю. Але все це небезпека більш політична, і більш медійна, і більш інформаційна. Я не вважаю, що він на сьогодні це готовий зробити, тому що думає про своє життя. Він дуже його любить. Принаймні, мені так здається», - зазначив Зеленський.

Він також заявив, що в жодному разі не хоче бути гарантом неадекватній людині, яка у ХХІ столітті розпочала повномасштабну війну проти свого сусіда.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що згода рф та білорусі щодо розміщення російської тактичної ядерної зброї на територію рб демонструє те, що лукашенко надає все більший контроль над країною кремлю.

17 червня російський диктатор заявив, що першу партію тактичного ядерного озброєння доставили в білорусь.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заперечив інформацію, що російська тактична ядерна зброя вже перебуває на території білорусі.