Президент України Володимир Зеленський у четвер, 17 серпня, ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України", повідомляє УНН із посиланням на сайт голови держави.

В Указі президента поставляється:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року “Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України” (додається).
2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.
3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

РНБО рекомендувало Головнокомандувачеві ЗСУ прийняти рішення щодо перебування на посадах керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, припинивши практику їх ротацій.

А на їх місце призначати за рекомендаціями командувачів (командирів) оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ (сил) осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України.

В свою чергу, Офісу Генерального прокурора разом із НАЗК та ДБР рекомендували вжити у місячний строк додаткових заходів з протидії вчиненню посадовими особами ТЦК корупційних та інших кримінальних правопорушень