За результатами двосторонньої зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Республіки Болгарія Ніколаєм Денковим у місті Софія підписано Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомив заступник глави ОП Ігор Жовква, пише УНН.

За його словами, документ чітко засвідчує, що Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови

У пільній декларації йдеться, що Болгарія визнає членство України в НАТО є єдиний спосіб забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всієї євроатлантичної сім'ї.

«Болгарська сторона вітає значні досягнення України у просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції, зокрема, щодо досягнення взаємосумісності з НАТО, підтверджує намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО, а також повністю підтримує Раду Україна-НАТО», - йдеться у декларації.

Також зазначається, що декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку України як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно

«Разом з міжнародними організаціями, союзниками та партнерами Болгарія підтверджує готовність брати участь у повоєнному відновленні та відбудові України» - зазначаєтсья у документі.