Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі у середу, 8 лютого, підтвердив запит України на важке озброєння та винищувачі. Про це інформує УНН, посилаючись на Bild.

"Франція та Німеччина мають потенціал, щоб переломити ситуацію, і я так бачу наші сьогоднішні переговори. Чим швидше ми отримаємо важке озброєння великої дальності, а наші пілоти отримають сучасні літаки… тим швидше закінчиться російська агресія", – сказав Зеленський під час вечері з Шольцем і Макроном.

Зазначається, що під час зустрічі французький президент повторив, що росія не повинна виграти війну проти України, тому Париж і Берлін будуть надавати військову підтримку Києву стільки, скільки буде потрібно.

Своєю чергою, Шольц запевнив, що Україна належить до європейської родини, і додав, що Німеччина "стоїть поруч з Україною на шляху до просування оборони власної країни".

Нагадаємо

У середу, 9 лютого, ввечері Зеленський у Єлисейському палаці зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Президент Франції нагородив українського колегу орденом Почесного легіону.

Шольц на спільній пресконференції з Макроном і Зеленським наголосив, що росія не повинна виграти цю війну.