Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради безпеки і оборони України, на якому обговорили, зокрема посилення кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення у сфері правосуддя. Про це пише УНН із посиланням на повідомлення Зеленського у Telegram.

«Серед пропозицій, зокрема, посилити кримінальну відповідальність за корупційні правопорушення у сфері правосуддя, і щоб це було відчутно. Від 10 до 15 років з конфіскацією майна. І щоб це стосувалось тих, хто вимагає гроші, хто бере гроші, хто тримає цю систему корупції на всіх її ланках», - заявив Зеленський.
Також за результатами засідання РНБО заявив, що судді мають проходити перевірки доброчесності не лише перед призначенням на посаду.

«Час може, на жаль, змінювати людей, щодо яких на початку роботи в судах був позитивний висновок. І вважаю, що варто перевіряти в тому числі з використанням детектора брехні», - наголосив президент.

Президент України Володимир Зеленський повідомив у п'ятницю, що зібрав засідання РНБО, під час якого увагу приділили трьом великим темам - укриття, суди та шлях до ЄС, щодо першого є рішення винних за неналежний стан бомбосховищ притягти до відповідальності.