На сьогоднішньому засіданні Ради безпеки і оборони розглядалась ситуація зі станом укриттів в Україні. За словами Президента України Володимира Зеленьского, майже по всій Україні висновки невтішні і будуть кадрові рішення, пише УНН.

«Сьогодні розглянули ситуацію з укриттями в областях, районах та містах, які ворог тероризує найбільш інтенсивно. Висновки невтішні. Майже по всій країні. Особливо цинічна та ганебна ситуація в тих містах, які мають значний фінансовий ресурс, але, на жаль, інші пріоритети. Кадрові рішення будуть», - заявив Зеленський у відеозверненні.

За словами Президента, доступні та надійні укриття по всій країні мають бути та будуть пріоритетом для керівників всіх рівнів.

Як зазначив Зеленський, Генеральний прокурор проінформував РНБО про позовну роботу органів прокуратури для повернення приміщень укритів, які були незаконно виведені з власності громад. На сьогодні вже є більше 400 таких позовів, заявив президент.

Також на сьогоднішньому засіданні РНБО обговорили, зокрема, посилення кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення у сфері правосуддя.

Нагадаємо

В Україні проводиться масштабна перевірка укриттів. Свої результати перевірки оприлюднила Державна служба з надзвичайних ситуації. За оцінками фахівців служби 23,6% перевірених укриттів виявилися непридатними до використання.