У білорусі перебуватиме невеликий контингент пвк "вагнер", оскільки понад 20 тис. бойовиків знищили Сили оборони. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентами Польщі та Литви, передає УНН.

“... вони є і були на Луганщині, і це є правда. Багато з них, як я вже в це підкреслював, знищили наші Сили оборони та безпеки, а це понад 20 000. Тому та кількість, яка пішла, скажімо так, в позитивному сенсі, пішла на москву, в порівнянні з цим, скільки було у нас, порівнювати це неможливо. Тому я не можу сказати, наскільки вони будуть комусь загрожувати на території білорусі, тому що вважаю, що контингент цей буде не дуже великий”, - сказав Зеленський.

Ще Президент України повідомив, що ситуація на кордоні з білорусію є контрольованою.

“А що стосується нашої розвідки, яка говорить щодо тієї кількості вагнерівців, які можуть бути на нашій території з білорусі, можна сказати, що ми проводимо кілька разів на тиждень військовий кабінет, де ідуть доповіді наших командувачів. Вони мені показували, говорили деякі деталі. Вони вважають, наша армія вважає, що ситуація на півночі нашої держави через білорусь незмінна і ситуація нами контрольована”, - повідомив Президент.

Також, він додав, що повторення таких подій, як у росії в Україні не буде.

“Все ж таки у нас потужна сучасна армія. І не на словах. Всі це розуміють”, - сказав Зеленський.