Україна провела брифінг для країн-партнерів щодо ситуації на Запорізькій АЕС. Світ повинен знати про ті плани, які готує окупант, бо саме росія зараз є глобальним центром цинізму. Про це пише УНН з посиланням на вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського.

"Провели брифінг для країн-партнерів щодо ситуації на Запорізькій атомній станції. Були представники країн "Великої сімки", "Великої двадцятки", представники міжнародних організацій", - йдеться у заяві.

За словами Зеленського, від Головного управління розвідки Міноборони України, команди Офісу президента та дипломатів була надана інформація.

"Наш принцип простий: світ повинен знати про те, що готує окупант. Кожен, хто знає, - має діяти. Кожен, хто знає, має діяти. Звичайно, після російського теракту на Каховській ГЕС та свідомих ударів терористів по інших дамбах та енергетичних обʼєктах уже давно ні в кого у світі не має бути якихось ілюзій щодо росії", - додав Зеленський.

Голова держави сказав, що Україна продовжить інформувати партнерів, також буде надана інформація і тим країнам, які вдають певну нейтральність навіть зараз.

"Радіація не питає, хто нейтральний, і може досягти будь-кого у світі. Відповідно, будь-хто у світі зараз може допомогти, і що робити - цілком відомо", - сказав президент.

Зеленський додав, що саме росія зараз є глобальним центром цинізму, і звідти може надійти будь-який наказ на будь-яке зло, яке вони розраховують замаскувати під ту чи іншу катастрофу. Світ має достатню силу, щоб запобігти будь-яким радіаційним інцидентам і тим більше - радіаційній катастрофі. Всі розуміють, що розвідки різних країн можуть давати відповідні сигнали, можуть тиснути та це потрібно.

"Потрібна повна деокупація Запорізької атомної станції. І будь-хто, хто заплющив очі на окупацію росією такого обʼєкта, на мінування росією території та споруд атомної станції, фактично сприяє не одному лише цьому російському злу, а терору загалом", - додав президент.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив у четвер, що заслухав доповідь розвідки та Служби безпеки України, і розвідка отримала інформацію, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій АЕС.