Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні ніхто з лідерів ЄС та США не тисне на нього для того, щоб Україна сіла за стіл переговорів з рф, й щось їй віддала. Президент наголосив, що такого не буде. Про це він сказав під час спільної пресконференції з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, передає кореспондент УНН.

«Щодо розмов. Я не знаю хто це публікує, я не знаю для чого це робиться. У мене дуже неприємне відчуття, що навіть ми українці, в медіа також підтримуємо цю тематику. Я здивований цим», - сказав Зеленський коментуючи інформацію про ймовірний тиск європейських та американських лідерів про початок переговорів з рф.

Президент наголосив, що йому не відомо хто й навіщо поширює подібну інформацію.

«Я не знаю хто це робить, але я як людина на якій ця відповідальність є і повноваження щодо тих чи інших перемовин, я вам відповім дуже відверто. Всі знають - моє відношення співпадає з відношенням українського суспільства й тому ніхто не тисне на мене сьогодні. Спочатку все це було. З початку війни, і до війни все це було. На сьогодні ніхто не тисне з лідерів ЄС, США тощо, серед наших партнерів, щоб ми зараз сіли з росією, розмовляли й щось їй віддавати. Не буде такого», - заявив Зеленський.

NBC повідомляло, що офіційні особи США та Європи почали обговорювати з українським урядом можливі мирні переговори з росією і те від чого Україні доведеться відмовитися для досягнення домовленості.