Президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками дводенного Вільнюського саміту НАТО повідомив, що переговори щодо надання Україні американських балістичних ракет ATACMS тривають. Він додав, що поки рішення щодо передачі цього типу озброєння, передає УНН.

"Не знаю (коли США надасть Україні ATACMS, -ред.). Є такі розмови, поки немає рішення, тому краще не підіймати питання. Є очікування людей, військових, всіх. Мені здається, що важливо спочатку зробити, а потім вже будемо ділитися інформацією, яким чином це відбулося", - заявив Зеленський.

Водночас президент висловив вдячність своєму американському колезі Джо Байдену за ухвалене рішення щодо надання Києву кластерних боєприпасів. За його словами, обговорення щодо цього питання тривали "довгий час".

"Ми багато працювали над цим. Я вдячний президенту Байдену і його команді, що нам вдалося отримати такий результат. Тому, почекайте, не все одразу", - підсумував він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна працює зі США щодо надання далекобійної зброї. Причини, з яких таку зброю досі не надали, попри аналогічні рішення з боку Великої Британії та Франції, Дмитро Кулеба назвав "об’єктивними".