Президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори в Україні наступного року можливі лише за умови перемоги, передає УНН із посиланням на ВВС.

На запитання, чи будуть наступного року вибори в Україні Зеленський відповів: "Це ж питання глобальне. Якщо ми переможемо, то будуть. Значить, не буде воєнного часу, не буде війни.

"А вибори повинні відбуватися у мирний час, коли немає війни, згідно з законодавством. Я дуже хочу, щоб вже в наступному році був мир, і життя було таке, як було до війни", - резюмував Президент України.

Вибори Президента України 2024 — чергові, восьмі за рахунком з моменту проголошення незалежності України у 1991 році вибори Президента України, проведення яких заплановано на 2024 рік. Перший тур має відбутись 31 березня, другий (у випадку призначення) — 21 квітня. Оскільки 24 лютого 2022 року через повномасштабне російське вторгнення Верховна Рада України ввела воєнний стан у державі, під час якого проведення виборів заборонене Конституцією України, існує ймовірність перенесення цих виборів на більш пізній термін або їх відміна.