Армія оборони Ізраїлю заявила, що "розширює діяльність" у Секторі Газа, причому бойові дії ведуться в місті Газа. При цьому ЦАХАЛ перебуває поблизу одного з "найбільш значущих" опорних пунктів ХАМАС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

За даними ЦАХАЛу, війська зіткнулися з одним з "основних батальйонів" ХАМАСу в районі Зайтун.

Військовослужбовці ЦАХАЛу також діяли на околиці Джабалії, де, за твердженням ізраїльських військових, розташовувався "один із найбільш значних опорних пунктів терористів" - "командно-контрольний центр бригади "Північна Газа".

За словами представників ЦАХАЛу, було вбито "численних" бойовиків ХАМАСу і завдано ударів по підземній інфраструктурі.

Також повідомляється, що ізраїльську піхоту і бронетехніку атакували протитанковими ракетами і вибуховими пристроями.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня терористи ХАМАСа атакували Ізраїль, вбивали та викрадали мирних людей та військових. У відповідь Ізраїль оголосив операцію "Залізні мечі" проти терористів.

27 жовтня ЦАХАЛ розпочав наступ на Сектор Газа. Стало відомо, що ХАМАС втратив контроль над територією. Бойовики біжать на південь.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ЦАХАЛ не планує утримувати військових у Секторі Газа після закінчення війни.

Крім цього, ЦАХАЛ виявив тунель бойовиків ХАМАС у найбільшій лікарні Сектору Газа Аль-Шифе. Також ЦАХАЛ вдарив по підземних об'єктах ХАМАС. У них переховувалися старші командири бойовиків.