Бойовики організації ХАМАС у перший день тимчасового припинення вогню із Силами оборони Ізраїлю, 24 листопада, відпустили 25 заручників, яких утримували на території Сектору Газа. Серед них 13 ізраїльтян та 12 тайців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Представники ХАМАСу відпустили захоплених громадян Ізраїлю та Таїланду в рамках досягнутих домовленостей із Тель-Авівом та Бангкоком.

Це перша група заручників, звільнених бойовиками під час чотириденного перемир'я. У п'ятницю вони перетнули кордон з Єгиптом через контрольно-пропускний пункт "Рафах". Громадяни були у полоні ХАМАС протягом 49 днів.

Домовленості між сторонами також включають звільнення ув'язнених Ізраїлем у в'язниці палестинців. Їхня кількість не уточнюється.

За даними ЗМІ, звільнення 12 тайських заручників було погоджено з ХАМАС у рамках окремої домовленості за посередництва Катару та Єгипту.

Як пише Reuters з посиланням на чиновника, поінформованого про переговори, всі заручники були чоловіками, і не підпадали під дію угоди про перемир'я з Ізраїлем, яка стосується жінок і дітей.

Окремі переговори проводились під час відвідин міністра закордонних справ Таїланду Катару ще 31 жовтня.

За даними тайського уряду, після масштабного нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня було захоплено в заручники 26 громадян Таїланду.