ХАМАС звільнив з полону трьох неповнолітніх громадян Франції в рамках угоди про тимчасове перемир'я з Ізраїлем.

Про це повідомляє РБК-Україна з осиланням на заяву президента Франції Еммануеля Макрона.

"Ейтан, 12 років, Ерез, 12 років, Сахар, 16 років. Серед звільнених сьогодні заручників - троє наших юних співвітчизників. Ми надзвичайно раді цій новині. Ми залишаємося повністю мобілізованими, щоб домогтися звільнення всіх заручників", - написав він.

Зазначимо, що бойовики викрали Ереза Кальдерона з сестрою Сахар та їхнім батьком з кібуцу Нір Оз біля Сектора Гази ще 7 жовтня. Звідти ж викрали 12-річного Ейтана Яхаломі разом з батьком. Про долю дорослих зараз нічого не відомо.

Досі безвісти зниклими залишаються ще п'ятеро французів та осіб з подвійним громадянськом.

Звільнення заручників під час перемир'я
Ізраїль на тому тижні підписав угоду з ХАМАС про тимчасове припинення вогню в Секторі Газа в обмін на звільнення заручників. Перший обмін відбувся 24 листопада. ХАМАС звільнив 24 особи - 13 громадян Ізраїлю та 11 іноземців. Їх доправили до ізраїльських лікарень, де вони зустрінуться зі своїми близькими.

25 листопада Червоний Хрест прийняв другу групу звільнених ХАМАСом заручників, що складається з 17 осіб, серед яких 4 іноземці.

Також 26 листопада ХАМАС звільнив з полону ще 17 заручників, серед яких як ізраїльтяни, так і іноземні громадяни.

За даними ЗМІ, Ізраїль звільнив з в'язниць 39 неповнолітніх палестинців в рамках угоди про обмін заручників з ХАМАС.

А вчора в адміністрації Байдена підвтердили, що Ізраїль та бойовики організації ХАМАС погодили продовження режиму припинення вогню у Секторі Газа ще на два дні.