Прикордонники спростували розгортання баз для "вагнерівців" у білорусі. Водночас не виключають, що бази можуть побудувати у майбутньому. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, пише УНН.

«Щодо появи інформації про можливе будівництво баз для російських найманців на території білорусі, на цей момент таких робіт ми не фіксуємо. Водночас виключати цього не можна. За ситуацією в білорусі активно стежить розвідка, в тому числі Держприкордонслужби», – заявив речник ДПСУ.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що у білорусі почали будувати табори для розміщення бійців ПВК "вагнер". Один із таборів на 8 тисяч бійців наче будують за 200 км від кордону з Україною.

Нагадаємо

Ватажок пвк "вагнер" євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, в результаті угоди, яку, очевидно, уклав президент білорусі олександр лукашенко. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу речник кремля.

Генерал-лорд Річард Даннатт заявив, що українське керівництво має остерігатися можливої атаки на Київ з білорусі на чолі з євгеном пригожиним. На його думку, якщо ватажок пвк "вагнера" "зберіг навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва", де почалася війна і додав, що "цілком можливо", що росія може використати групу вагнера, щоб знову спробувати взяти Київ.