Міністерство оборони білорусі 7 серпня повідомило про початок командно-штабних навчань із 6-ю механізованою бригадою збройних сил, інформує УНН із посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

Повідомлялося, що навчання відбуватимуться на полігоні "гожський" і ділянках місцевості в гродненській області, поруч з кордоном із Польщею та Литвою і так званим Сувальським коридором – умовним перешийком території цих держав-членів НАТО між білоруссю і калінінградською областю.

Однак, за даними моніторингової групи, немає жодного зв'язку між проведенням навчань із 6-ю механізованою бригадою і потенційною загрозою Сувальському коридору.

Як зазначає "Беларускі Гаюн", військові використовують полігон "гожський", який розташований у безпосередній близькості від кордону з Литвою і Польщею, для проведення навчань уже не один десяток років.

Оскільки полігон "гожський" входить до складу 6-ї механізованої бригади, то і переважна більшість заходів бойової підготовки 6-ї омбр. проходить саме на ньому, вказали у моніторинговій групі.

Литва планує закрити два з шести прикордонних пунктів пропуску з білоруссю у відповідь на переміщення в країну найманців "Вагнера". Про це заявили кілька литовських чиновників.

Своєю чергою після провокації з перетином кордону білоруськими вертольотами Польща стягнула до кордону ударні гелікоптери.