Едуард Саакашвілі поскаржився в інтерв’ю DW, що його батько третій президент Грузії Михайло Саакашвілі дуже хворий і його життя в небезпеці, повідомляє УНН.

Едуард Саакашвілі повідомив, що востаннє бачив батька восени минулого року. І хоча після цього довго був у Грузії, потрапити до нього не зміг. Тож про нинішній стан здоров’я дізнається зі ЗМІ та від близьких.

"Ми говоримо про можливу відмову внутрішніх органів. Його вага зменшилася майже вдвічі. У нього неврологічні проблеми, не виключено пошкодження мозку, зміни в поведінці. Тобто востаннє, коли я його бачив, він був уже зовсім поганий. А тепер я знаю від своїх близьких, що все стало набагато гірше. Для мене головне, що ця людина дуже хвора і її життя в небезпеці", - каже Едуард Саакашвілі.

Він також додав, що тюремне ув'язнення Михайла Саакашвілі - політичне рішення. І його звільнення або подальше перебування в ув'язненні теж буде політичним рішенням. Едуард підкреслює, що намагається "створити умови", за яких грузинський уряд ухвалить "правильне рішення із морального та політичного погляду".

"Європейський парламент наразі ухвалив кілька резолюцій, які прямо закликають до його звільнення. 27 країн-членів ЄС направили офіційне звернення до уряду Грузії з проханням звільнити мого батька для проходження лікування. Президент Макрон нещодавно говорив про це на пресконференції. Це неймовірно важливо, що в Європі існує такий постійний рівень поінформованості та уваги. Тому що я думаю, що це стимулює уряд Грузії ухвалити правильне рішення. Зрештою, звільнять вони його чи ні, залежить від грузинського уряду. У них є свої політичні розрахунки, свій порядок денний, свої внутрішні та міжнародні політичні міркування. І вони дуже складні, подобається мені це чи ні", - зазначив Едуард Саакашвілі.