У Грузії 46 депутатів звернулося до голови парламенту Шалви Папуашвілі з вимогою дозволити зустрічі з ув'язненим третім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі. Про це повідомляє NEWSGEORGIA, передає УНН.

46 депутатів від опозиційної фракції Єдиного Національного руху Грузії звернулися до голови парламенту Шалви Папуашвілі з вимогою дозволити зустрічі з колишнім президентом Міхеїлом Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні. У заяві вони вказали, що голова парламенту зловживає своїми повноваженнями, обмежуючи доступ депутатів до третього президента Грузії.

Саакашвілі перебуває в лікарні з минулого року після того, як відмовлявся від їжі протягом 50 днів на знак протесту проти його затримання, яке, на думку правозахисних груп, є політично мотивованим.

Група американських лікарів заявила, що Саакашвілі страждає від серйозних неврологічних, шлунково-кишкових та ортопедичних захворювань. Вони заявили, що погіршення його здоров'я сталося внаслідок "тортур" у в'язниці.

Так само президентка Молдови Майя Санду відреагувала на стан здоров'я ув'язненого третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який зараз перебуває в лікарні. Вона заявила, що Саакашвілі необхідно пролікувати за кордоном.