Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, заявив у вівторок AFP, що перемога України у війні, розпочатій росією, була вирішена наперед і назавжди змінить регіон, в якому довгий час домінувала Москва, передає УНН.

"Неминуча перемога України повністю змінить ситуацію в Грузії та в регіоні", - сказав він в інтерв'ю, відправленому AFP через його адвоката з тбіліської лікарні.

"Україна назавжди стала наддержавою регіону. Разом із Польщею вона визначає все в регіоні, зокрема й те, що відбувається в Грузії".

Тепер, як зазначив Саакашвілі, "Захід прокинувся та об'єднався" проти війни путіна з Україною.

"Захід повинен… визнати, що російська федерація розпадеться, і підготуватися до цього".

Посилаючись на нещодавні масові антиурядові виступи у Тбілісі, політик сказав: "У Грузії ситуація кардинально зміниться ще до остаточної перемоги України".

"У Грузії все дуже ясно: люди єдині. Ми є європейською нацією з російським урядом", - вказав Саакашвілі.

"Жоден автократ ніколи не зможе приборкати покоління, яке виросло у вільній Грузії", - сказав він, маючи на увазі мільярдера, засновника правлячої партії Грузії Бідзіну Іванішвілі, який сколотив статки в росії. Іванішвілі широко відомий як людина, відповідальна за владу в Грузії, незважаючи на те, що він не відіграє офіційної політичної ролі.

Саакашвілі заявив, що уряд Грузії, контрольований Іванішвілі, "відмовляється випустити мене для лікування за кордон за наказом Москви".

"Моя вага впала до рівня, який, за словами лікарів, може будь-якої миті призвести до поліорганної недостатності".