Кандидат від Республіканської партії був оштрафований на 10 тисяч доларів США - 1000 доларів США за порушення - що є максимальним фінансовим штрафом, дозволеним законодавством штату Нью-Йорк.

Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього президента, якщо той продовжить переслідувати свідків і присяжних. Про це у понеділок, 6 травня, пише Reuters.

Мерчан заявив, що штрафи накладені раніше "не стримали підсудного від неодноразового порушення наказу суду і те, що він виніс останнє попередження, вже 10 за ліком, через коментарі, зроблені Трампом у соцмережах та ЗМІ".

"Надалі суд повинен буде розглянути тюремне ув’язнення", - сказав Мерчан звертаючись до Трампа.

Він додав, що це "останнє, що я хотів би зробити".

"Є багато причин, чому тюремне ув’язнення є для мене справді останнім засобом. Я розумію значення цього рішення", - додав він.

Як вказує агентство, згідно з правилами, за неповагу до суду обвинувачені можуть бути відправлені під варту на 30 днів. Однак конституційні питання, які виникають у зв’язку з ув’язненням кандидата в президенти, раніше не порушувалися, а також не розглядалися матеріально-технічні заходи, необхідні для взяття під варту обвинуваченого, якого супроводжує підрозділ секретної служби.

У свою чергу, Трамп заявив, що готовий ризикнути ув’язненням. 

"Наша конституція набагато важливіша за в'язницю. Це навіть не порівнюється. Я віддам цю жертву будь-коли", - сказав він звертаючись до судді.

Reuters вказує, що претензії судді стосуються того, що Трамп заявив у ЗМІ про "несправедливість того, що журі присяжних було обрано з району, який на 95 відсотків складається з демократів".

Судді цей коментар розцінили як такий, що не лише поставив під сумнів чесність і, отже, легітимність цього провадження, але також спричинив побоювання за безпеку присяжних та їхніх близьких.

У квітні в Нью-Йорку розпочався судовий процес проти президента США Дональда Трампа за звинуваченням у спробі підкупу порноакторки Стормі Деніелс за нерозголошення інформації про їхні стосунки.

Його звинувачують у тому, що у 2014 році він за 130 тисяч доларів намагався підкупити Деніелс, щоб перешкодити їй оприлюднити свої заяви про сексуальні стосунки. При цьому Трамп заперечує факт цієї зустрічі.