російський диктатор володимир путін вважав євгена пригожина загрозою своїй владі, що дало голові пвк “вагнер” привід піти проти нього, вважає колишній держсекретар США Майк Помпео. І зрада пригожина призведе до струсу серед російських олігархів. Про це він сказав в недільному інтерв’ю, пише The Hill, повідомляє УНН.

«Я думаю, путіну говорили його старші військові керівники — генерал герасимов і міністр оборони шойгу, що пригожин «стає занадто великим для своїх штанів. І я думаю, що вони почали тиснути і стримувати його. Йому це не сподобалося», — сказав Помпео.

Також він заявив, що зрада керівника пвк спричинить струс серед російських олігархів.

«Подібно до того, як (президент Китаю) Сі Цзіньпін пішов на керівників комерційних підприємств, які зайшли занадто далеко, і він відчув загрозу своїй владі, я впевнений, що путін почав думати, що пригожин загрожує його (владі –ред)», – заявив він.

Директор ЦРУ Вільям Бернс таємно зв'язувався зі своїм російським колегою після невдалого заколоту лідера "групи вагнера" євгенія пригожина, заявивши, що США не причетні до внутрішнього хаосу в росії, з посиланням на офіційних осіб, обізнаних з цим питанням, повідомляло в п'ятницю The Wall Street Journal.