Уряд Молдови виключить Співдружність незалежних держав зі списку організацій, яким вона сплачує щорічні членські внески. Рішення ухвалили після денонсації членства у громадських організаціях і "банківських санкцій, накладених на рф".Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише УНН.

Згідно з проектом рішення Міністерства фінансів Молдови, сума, виділена на сплату щорічних членських внесків в міжнародних організаціях у 2023 році зменшується на 16 млн леїв (з 66,5 млн до 50,5 млн леїв). Зниження значною мірою викликане тим, що країна більше не сплачуватиме внески за участь у Міжпарламентській асамблеї СНД і в семи організаціях співтовариства.

Зазначається, що на тлі російського вторгнення в Україну влада Кишинева оголосила про поступовий вихід Молдови із СНД і вже денонсувала десятки угод, підписаних в рамках організації, створеної в 1991 році, після розпаду СРСР.

Нагадаємо

6 жовтня Кабінет міністрів України зупинив дію угоди про співробітництво держав-учасниць СНД у боротьбі зі злочинністю у частині відносин уряду України з урядами рф та білорусі.