Північна Корея у понеділок, 27 березня, здійснила запуск балістичної ракети і заявила, що випробування завершилися імітацією ядерного удару. Про це повідомляє УНН з посиланнями на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

"Ракетна частина, яка бере на себе важливе завдання щодо завдання вогневого удару на центральному фронті, 27 березня провела навчання з показового запуску ракет для навчання, націлені на те, щоб підрозділи при військовій частині відпрацювали порядок і процеси виконання важливого завдання з завдання вогневого удару. Навчаннями керувало Головне ракетне управління, а за перебігом навчань спостерігали командири та бійці всіх підрозділів при військовій частині", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час навчань здійснили показовий запуск 2 тактичних балістичних ракет "поверхня-поверхня" в режимі завдання удару способом ядерного підривання в повітрі. Тактична балістична ракета була оснащена випробувальною боєголовкою, що імітує ядерну.

Навчальна рота, завдаючи умовного ядерного удару в Рекпхоському районі по острівній цілі перед містом Кімчак провінції Північний Хамген, підірвала боєголовку у повітрі на висоті 500 метрів над метою, повідомило агентство.