Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв «триматися за руку» з диктатором росії володимиром путіним і зміцнювати стратегічне співробітництво для їхньої спільної мети побудови могутньої країни, повідомили в понеділок державні ЗМІ KCNA, пише Reuters, передає УНН.

Кім пообіцяв підтримку теплих відносин у посланні путіну з нагоди національного дня росії, захищаючи рішення рф вторгнутися в Україну та демонструючи «повну підтримку та солідарність».

«Справедливість обов'язково переможе, і російський народ продовжуватиме додавати слави в історію перемоги», - сказав Кім у зверненні, опублікованому KCNA.

Кім Чен Чен Ин закликав до «тіснішої стратегічної співпраці» з москвою, «міцно тримаючись за руки з російським президентом, відповідно до спільного бажання народів двох країн досягти великої мети побудови могутньої країни».

Довідково

Північна Корея намагалася налагодити тісніші стосунки з кремлем і підтримала москву після того, як вона вторглася в Україну минулого року, звинувачуючи «гегемоністську політику» та «свавілля» Сполучених Штатів і Заходу.