Пекін вважає, що на тлі влаштованої Росією екологічної катастрофи "всі сторони" мають сприяти послабленню "кризи в Україні".

Китай закликав "усі сторони" бути відданими політичному врегулюванню так званої "української кризи" (так уряд КНР називає війну РФ проти України - ред.) та сприяти послабленню ситуації. Офіційний Пекін відреагував таким чином на підрив дамби Каховської ГЕС. Зокрема, про це заявили у вівторок, 6 червня, в офісі речника Міністерства закордонних справ КНР на запит Укрінформу стосовно створеної росіянами екологічної катастрофи в Україні.

"За нинішніх обставин ми сподіваємося, що всі сторони будуть віддані політичному врегулюванню української кризи і сприятимуть послабленню ситуації", - мовиться в письмовій відповіді МЗС КНР.

Позиція КНР стосовно "кризи в Україні" залишається послідовною і чіткою, додали в китайському дипломатичному відомстві.

Як ми вже писали, 26 квітня глава КНР Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови стало відомо, що Китай направить спецпредставника уряду у справах Євразії з візитом в Україну та інші країни Європи для поглибленого спілкування з усіма сторонами з питання політичного врегулювання "української кризи".