Близько 200 населених пунктів, в яких проживає 1,4 млн осіб, вже визнано такими, які постраждали від повені, що утворилася внаслідок підриву Каховської ГЕС, і мають право на отримання компенсації.

Понад 97 млн грн державної допомоги отримали постраждалі від підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині. Про це у суботу, 7 жовтня, повідомляє пресслужба міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Зазначається, що мова йде про одноразову фінансову допомогу у розмірі п'ять тис грн від держави особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.

"Станом на 5 жовтня таку фінансову підтримку отримали постраждалі мешканці Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму більш ніж 97,5 мільйона гривень. Таким чином, держдопомогу вже виплачено 18 482 жителям Херсонщини та 1035 - Миколаївщини", - йдеться в повідомленні. 

У міністерстві зазначають, що заяви на цю грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно.

"Її можуть отримати люди, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення", - зазначили у відомстві. 

Там додали, що гроші можуть отримати і ті особи, які покинули території після 6-го червня.