Армія оборони Ізраїлю заявляє, що завдала авіаудари, серед іншого, по 17 військових об'єктах та чотирьох штабах угруповання ХАМАС у секторі Газа, передає УНН.

"Операція «Залізні мечі». За останні кілька годин десятки винищувачів та інших літаків ЦАХАЛу завдали ударів по 17 військових комплексах та 4 оперативних штабах терористичної організації ХАМАС по всьому сектору Газа", - ідеться у підписі до опублікованого відео.

Ізраїль заявив про початок операції "Залізні мечі" із захисту від атаки ХАМАС.

7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, імовірно, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Центр і південь Ізраїлю з ранку 7 жовтня перебувають під сильним ракетним обстрілом на тлі тривалої та широкомасштабної атаки. З сектора Газа випущено понад 2200 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у зверненні до ізраїльтян на тлі атаки з сектора Газа на Ізраїль заявив, що країна перебуває "у стані війни".

В Ізраїлі загинули щонайменше 22 людей. Ізраїльський 12 канал повідомляє, що в Ізраїлі поранено щонайменше 280 осіб, 30 з них у тяжкому стані.

Палестинські ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих у Газі досягла чотирьох людей.

Десятки терористів проникли в низку міст на півдні країни. Є повідомлення про те, що в секторі Газа зараз є ізраїльські заручники.