Високопоставлений чиновник США підтвердив, що поранених бойовиків ХАМАС тихо внесли до списків евакуації разом із пораненими палестинськими мирними жителями. Це відкриття ускладнило евакуацію, яка почалися після терористичної атаки на Ізраїль 7 жовтня. Про це пише Fox News, передає УНН.

Люди з іноземними паспортами або подвійним громадянством зіткнулися з надзвичайними затримками, оскільки США повідомили про необґрунтовані вимоги з боку ХАМАС, які гальмували процес.

Ізраїльські сили дозволили палестинцям доступ до ключової автомагістралі в секторі Газа для евакуації в суботу протягом тригодинного вікна, яке з тих пір було закрито.

Біженцям наказано евакуюватися на південь, подалі від зон збройного конфлікту між Армією оборони Ізраїлю та терористичним угрупованням ХАМАС.

Високопоставлений американський чиновник заявив у п'ятницю, що ХАМАС погодився дозволити іноземним громадянам евакуюватися до тих пір, поки список поранених палестинців також може виїхати. Але близько третини людей у списку були членами ХАМАС, сказав чиновник.

"Тож це було просто неприйнятно для Єгипту, для нас, для Ізраїлю", - сказав чиновник.

Ізраїль звинуватив ХАМАС у нападі на війська ізраїльських сил оборони, які були на місці, щоб сприяти тригодинному вікну евакуації.

"Терористи обстріляли з мінометів і протитанкових ракет війська ЦАХАЛу, які прибули і діяли, щоб відкрити маршрут", - заявили в ЦАХАЛ.

Повідомлень про постраждалих із ЦАХАЛ не надходило.

"Цей інцидент додатково доводить, що ХАМАС вивозить населення Гази та заважає йому діяти в інтересах власної безпеки", — продовжили в ЦАХАЛІ.