Александар Вулін, проросійський голова Сербського агентства безпеки та інформації (BIA), подав у відставку. У своїй заяві Вулін, заявив, що йде у відставку, аби усунути небезпеку західних “погроз і шантажу” щодо президента Александра Вучича та Сербії. Про це пише Reuters, передає УНН.

“Я не дозволю собі бути причиною шантажу і тиску на Сербію і сербський світ. Тому я подаю свою беззаперечну відставку”, — сказав Вулін.

У липні США звинуватили Вуліна в допомозі Москві в її “злочинній” діяльності, а також у зв’язках із торговцем зброєю та групою наркоторгівлі. Через що на політика наклали санкції.

Вулін, який раніше обіймав посади міністра оборони та міністра внутрішніх справ, є першим сербським високопоставленим чиновником, який потрапив під санкції США.

Відставка Вуліна сталася в той час, коли Захід відчуває тиск на Сербію, щоб налагодити відносини з незалежним Косово, її колишньою південною албанською провінцією. Це також сталося через два дні після того, як Вучич призначив позачергові вибори на 17 грудня.

Зазначимо, що Белград неодноразово засуджував вторгнення росії в Україну. Однак, наразі він відмовляється приєднатися до міжнародних санкцій проти москви.

Нагадаємо

За даними Reuters у липні Вучич заявляв, що Сербія проведе розслідування висунутих США звинувачень.

Олександр Вулін, відомий своєю проросійською та антизахідною позицією, сказав лаврову, що “Сербія — єдина держава в Європі, яка не вводила санкції і не була частиною антиросійської істерії”.