Будь-які припущення про те, що країни НАТО не будуть захищати одне одного, підривають безпеку, зазначив Єнс Столтенберг.

Колишній президент США Дональд Трамп своїми заявами шкодить безпеці НАТО. Про це сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг перед зустріччю міністрів оборони країн-членів у Брюсселі, повідомляє Європейська правда у середу, 14 лютого.

За словами Столтенберга, головною силою Альянсу є принцип стримування, який ґрунтується на тому, що противники впевнені у спільній відповіді НАТО у разі нападу на будь-якого члена. А відмова від цього принципу руйнує силу Альянсу.

"Ідея і фокус НАТО – запобігти війні... Будь-які припущення про те, що ми не будемо захищати одне одного, підривають нашу безпеку", – наголосив генсек, зазначивши також, що наразі усі чинні уряди членів НАТО підкреслюють непорушність принципу спільної оборони.

Столтенберг також підкреслив, що всі ці пояснення адресовані особисто Дональду Трампу після його заяв: "Мій сигнал (Трампу – ред.) – що не треба підривати нашу систему стримування. У нас нема сумніву в готовності захищати союзників".