Сили оборони Ізраїлю кажуть, що вони «ізолюють територію» за 4 кілометри (2,5 милі) від кордону Лівану, інструктуючи цивільних осіб не туди входити, передає УНН із посиланням на Times of Israel.

«ЦАХАЛ наголошує, що вхід у територію суворо заборонений, і просить громадян бути пильними та не заходити в цю територію», — йдеться в повідомленні.

Водночас мешканцям населених пунктів на відстані до 2 кілометрів від кордону з Ліваном наказано залишатися поблизу бомбосховищ до подальшого розпорядження.

Ці кроки були зроблені після неодноразових нападів з Лівану терористичної групи Хезболла та союзних палестинських фракцій.

ЦАХАЛ також попереджає громадськість про те, що вони створюють перешкоди службам GPS у цьому районі, що може вплинути на навігаційні програми.

На світанку 7 жовтня Ізраїль зазнав масованої атаки включно з ракетними ударами з території сектора Гази. Бойовики проникли на південь країни. Після чого ЦАХАЛ завдав серію повітряних ударів по угрупованню ХАМАС. А також по Лівану після того, як по території Ізраїлю були випущені снаряди. 10 жовтня у ЦАХАЛ заявили, що ізраїльські військові відновили контроль над кордоном з Газою.