Омбудсмен рф татьяна москалькова до якої зверталися з проханням посприяти поверненню тіл вбитих в окупованому Бердянську українських підлітків Микити Ханганова та Тіграна Оганнісяна, досі не відповіла. Про це журналісту УНН повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

«Я лист написав на (омбудсмена рф татьяну – ред.) москалькову. (Вона – ред.) не відповіла. Інформація не покращується, вони з самого початку забрали тіла. Вони ж розуміють, що експертиза покаже, що реально сталося», - сказав Лубінець.

Омбудсмен припускає, що відео було постановою й хлопці зі зброєю в руках не воювали ні проти кого.

«По тих даних, які у нас є, я припускаю, що це взагалі було постановочне відео, що хлопці зі зброєю в руках не воювали ні проти кого. За пів години до того, як це сталося, мама спілкувалася з одним із хлопців і він повідомляв, що вони зараз йдуть гуляти, обговорювати як ми будемо святкувати день народження одного з їх друзів. А через пів години її набрав російський номер та повідомив, що хлопці загинули», - розповів Лубінець.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до омбудсмена рф татьяни москалькової з проханням посприяти поверненню тіл вбитих в окупованому Бердянську українських підлітків Микити Ханганова та Тіграна Оганнісяна.

В кінці червня стало відомо про загибель двох підлітків Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова з тимчасово окупованого Бердянська. Нібито неповнолітні вступили в бій з окупантами і знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців.

У Бердянській міській військовій адміністрації 26 червня повідомили, що загибель підлітків підтвердилася.

1 липня координаторка в організації "Медійна ініціатива за права людини" Ольга Решетилова повідомляла, що тіла Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких російські військові застрелили у Бердянську, окупанти повезли до Мелітополя нібито для проведення експертизи.