Таблетки постачаються в постраждалі області централізовано. Їх можна отримати в центрах контролю та профілактики хвороб, у місцевої влади або у виїзних бригад ЦКПХ

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що на підтоплених територіях уже сформовано "багатомісячний запас таблеток для знезараження води".

Зазначається, що таблетки постачаються в постраждалі області централізовано. Їх можна отримати в центрах контролю та профілактики хвороб, у місцевої влади або у виїзних бригад ЦКПХ (центри контролю та профілактики хвороб), які зараз працюють у постраждалих регіонах.

Також зазначається, що в постраждалих регіонах формуються запаси препаратів для лікування можливих захворювань, оскільки "вода поверхневих водойм територій, що постраждали від терористичного акту Росії на Каховській ГЕС, має високий рівень забруднення через затоплення сільськогосподарських угідь, каналізаційних споруд, кладовищ".

Як уточнює МОЗ, без очищення таку воду не можна вживати та використовувати у господарстві, це може призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій. Вживати можна лише бутильовану та привізну воду, а також ту, що подається через централізовану систему водопостачання.