росія нагнітає ситуацію з Запорізькою АЕС і може вдатись до терористичних дій на її території, щоб переломити хід війни на свою користь. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише УНН.

«Інформаційний простір заповнили повідомлення про імовірність терористичного акту на ЗАЕС. Тут варто розуміти, що країна-терорист здатна на будь-які, навіть тотально безрозсудні вчинки, які потім спробує видати за чужі», - написала Маляр у Telegram.

Вона нагадала, що з метою мінімізації потенційно можливих негативних наслідків у чотирьох українських регіонах – Дніпропетровщина, Запоріжжя, Херсонщина та Миколаївщина – вже декілька днів тривають навчання екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС.

«Навіщо росія нагнітає ситуацію з ЗАЕС і може вдатись до терористичних дій на її території? Щоб переломити хід війни на свою користь. Обидва сценарії - як залякування терористичними діями, так і їх безпосереднє вчинення - для рф є інструментом досягнення воєнних цілей», - зазначила Маляр.

Вона закликала українців зберігати спокій, довіряти виключно офіційним джерелам інформації та дотримуватись їх рекомендацій.

4 липня Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що окупанти, ймовірно, готуються до теракту на ЗАЕС, адже на даху станції вони розмістили предмети схожі на вибухівку.

Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що у зв'язку з подіями навколо Запорізької атомної станції було прийнято рішення про посилення північного кордону як особовим складом, так і бойовою технікою.