Росіянам не вдалося зломити бойовий дух українців шквалом ракетних ударів. Однак ворог демонструє наступальний потенціал на півдні України, а тому наступ, про який так багато говорилося, усе ще може відбутися. Про це в інтерв'ю Forbes заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає УНН.

«Справжнього наступу, із застосуванням танків і артилерії, ми ще не бачили. Але вони демонструють потенціал на півдні, і очікуваний усіма наступ все ще може відбутися», - сказав міністр.

Резніков зазначив, що, коли росіяни зрозуміли, що їм не перемогти Україну, вони почали тероризувати мирних жителів.

«Їхня мета - знищити критично важливу інфраструктуру України, залишивши країну в мороці та холоді, без води, тепла та електрики. Вони сподівалися, що це викличе таку паніку, що люди тиснутимуть на уряд, щоб він домовився про мир на умовах агресора. Але ця тактика не спрацювала. З 10 жовтня вони завдали шквал ракетних ударів по всій Україні, використовуючи крилаті ракети, балістичні ракети та іранські безпілотники. Наші системи ППО, що використовують старі радянські системи, такі як БУК і С-300, працюють добре. Ми також використовуємо сучасні системи, які ми отримали від наших партнерів. Отже, у нас гарний захист, хоча й не ідеальний. Наша воля до опору і наш бойовий дух не здригнулися. Ми плануємо виграти цю війну. Кожні пару тижнів, а іноді й частіше, росіяни обрушують на Україну шквал авіаударів. Вони перевіряють нашу оборону на передовій під Бахмутом. Це триває близько п'яти місяців. Вони використовують воєнізовану групу Вагнера, у якій працюють злочинці, завербовані з в'язниць», - розповів міністр виданню Forbes.

Міністр також додав, що вся країна встала на захист від ворога, і очікування, що в Україні буде партизанська війна, - невиправдалися. І це сприяло тому, що країни-партнери почали передавати Україні зброю.