Міністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю Financial Times заявив, що заколот глави пвк "вагнера" євгенія пригожина, який стався у росії минулого тижня, є "яскравою ілюстрацією" вразливості країни-агресора. Водночас він висловив сподівання, що ці події спонукатимуть країни Заходу до збільшення поставок зброї Україні, передає УНН. 

"(Заколот пригожина, - ред.) не змінив розрахунок на полі бою, однак став яскравою ілюстрацією вразливості росії... Це допомагає Заходу усвідомити, що вони інвестують в Україну недаремно, що перемога України цілком реальна і скоро буде", - заявив Резніков.

За словами міністра, події у росії  показали "фундаментальну слабкість" режиму російського диктатора володимира путіна в москві.

"Це як снігова куля, – сказав він, маючи на увазі саморуйнівні риси режиму: Чим більшою вона стає, тим швидше котиться".

Резніков висловив сподівання, що заколот пригожина спонукатиме країни Заходу збільшити постачання зброї, щоб допомогти Києву досягти перемоги. Він відзначив, що українські сили вже досягли "певних досягнень", які Генеральний штаб Збройних сил України не оприлюднив, щоб уникнути викриття військ.

"Інколи росіяни не доповідають своєму керівництву про те, що вони втратили певну ділянку чи територію. Вони бояться далі доповідати начальству", – сказав міністр.

Водночас Резніков застеріг, що не варто робити ставку на подальші "заколоти та заворушення" в росії заради успіху на полі бою, додавши, що зараз у росіян немає ознак краху морального духу.

"Як тільки стане гаряче, ми побачимо, наскільки вони витривалі... Ми повинні довіряти нашим силам безпеки та оборони, а також нашим партнерам, які постачають зброю", - підсумував він, додаючи, що ці фактори є "більш передбачуваними", ніж ситуація в росії.