Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк на запитання, чи наважиться рф на підприв Запорізької АЕС, зазначив, що окупанти "розуміють, що світ дивиться уважно і розуміють наслідки, але хочуть запобігти своєму програшу", передає УНН.

"Вони розуміють, що світ дивиться уважно і розуміють наслідки, але хочуть запобігти своєму програшу", - зазначив радник керівника ОП.

Подоляк зазначив, що підрив Запорізької АЕС стане не просто великою екологічною катастрофою, а "обнулисть все, що стосується глобальної безпеки".

Він також зауважив, підрив Каховської ГЕС теж був масштабною кататрофою, але не отримав належної реакції від світу. Проте на попередження щодо можливого теракту на ЗАЕС - реакції вже інші.

"Після того, як Україна постійно говорить про ризики на ЗАЕС, світ реагує інакше. Окрім однієї людини – Гроссі. Він спочатку говорить, що там немає ризиків, а сьогодні говорить – там є ризики, вони там щось роблять. МАГАТЕ мало і має достатньо чіткі важелі впливу на рф (там є експортна компанія "Росатом"). Можна було б запобігти будь-якій катастрофі на ЗАЕС", – зазначив радник керівника ОП.