Керівник ОП розповів про актуальну ситуацію на фронті та дії ЗСУ з метою деокупації територій України.


Глава Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейком Салліваном. Про це повідомила пресслужба ОП у вівторок, 18 липня.



"Єрмак поінформував співрозмовника про актуальну ситуацію на фронті та дії сил оборони з метою деокупації українських територій. Сторони також підбили підсумки саміту НАТО, який відбувся минулого тижня у Вільнюсі", - йдеться у повідомленні.

 

Керівник Офісу глави держави високо оцінив погодження на полях саміту Спільної декларації про підтримку України, яка передбачає безпекові зобов'язання щодо нашої країни. Єрмак і Джейк Салліван обмінялися думками про початок переговорів щодо укладення в межах цієї декларації двосторонніх меморандумів про взаєморозуміння стосовно зобов'язань щодо України.

 

Крім того, керівник Офісу президента поінформував співрозмовника про перебіг підготовки до нової зустрічі, що має продовжити консультації, які відбулися в червні в Копенгагені, щодо ключових принципів миру.

 

Також Єрмак подякував адміністрації президента Байдена, обом палатам Конгресу та всім американцям за міцну підтримку України.