Українська формула миру має стати основою для досягнення стійкого та справедливого миру в нашій країні, підкреслили в ОП.

Керівник українського Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейком Салліваном. Про це повідомляє ОП у четвер, 29 червня.

Зазначено, що вони обговорили проведення Глобального саміту миру. Також вони підбили підсумки зустрічі у Копенгагені радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії, під час якої відбулися консультації щодо ключових принципів миру. Також було досягнуто згоди щодо продовження консультацій для опрацювання питань проведення Глобального саміту миру.

Єрмак наголосив, що ця зустріч є чітким сигналом поваги до територіальної цілісності та суверенітету України як одного з важливіших принципів Статуту ООН.

Підкреслюється, що українська формула миру має стати основою для досягнення стійкого та справедливого миру в нашій країні.

Окремо керівник ОП подякував США за черговий пакет оборонної підтримки, який включає техніку та боєприпаси для Сил оборони України.