Станом на ранок через негоду відключені споживачі у восьми областях. Тривають аварійні роботи.

В Україні через негоду, обстріли російських агресорів та технологічні порушення залишилися без світла понад 660 населених пунктів. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 9 жовтня.

Так, сильний вітер і дощ завдали пошкоджень мережам обленерго та знеструмили 252 населені пункти. На ранок є відключені споживачі в Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській,  Харківській, Хмельницькій, Чернігівській областях. Тривають аварійні роботи.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населених пунктів.

Енергетики зазначили, що через сезонне похолодання споживання електроенергії збільшилось. Зокрема, 8 жовтня найбільше споживання у вечірні години було на 8% більше, ніж наприкінці попереднього тижня – у неділю 1 жовтня.

Сьогодні вночі аварійно відключився дією захисту блок на одній з теплових електростанцій. Для заживлення споживачів був включений блок на іншій ТЕС.

У свою чергу Міненерго інформує, що з планового ремонту  вийшов гідроагрегат однієї з гідроелектростанцій потужністю понад 300 МВт.

Україна збільшила імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови. Сьогодні його обсяг складе 2 297 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 580 МВт.

При цьому експорт здійснюються до Словаччини та Молдови з загальним обсягом 782 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 259 МВт.