Через негоду на одній з гідроелектростанцій відключалась лінія електропередачі, через що навантаження на станцію знизилося з 210 МВт до 0.

В Україні залишається складною ситуація з відключеннями світла через негоду. Про це повідомляє Міненерго у п’ятницю, 28 липня.

"Залишаються без світла понад 140 тисяч абонентів у 420 населених пунктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Більшість із них – на Дніпропетровщині, де знеструмлені 165 населених пунктів, без світла – понад 66 тисяч споживачів", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що через негоду на одній з гідроелектростанцій відключалась лінія електропередачі, через що навантаження на станцію знизилося з 210 МВт до 0. Через короткий проміжок часу навантаження було відновлено.

Також через грозу вимикалася лінія оператора системи передачі електроенергії Укренерго 330 кВ у Сумській області.

Через російський обстріл на Донеччині знеструмлювалися 12 населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Загалом за добу енергетики заживили понад 40 тисяч споживачів. Більшість із них – у Донецькій та Дніпропетровській областях.

У Херсоні енергетики заживили понад 100 споживачів, які були відключені через підтоплення. У місті залишаються без світла 11,4 тисячі абонентів.

Триває ремонтна кампанія на об’єктах всіх видів генерації. Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів.

Разом з тим комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 3 534,00 МВт·год. Експорт відсутній.